În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
5 pulpe superioare de pui (sau 2-3 puple curcan, dacă preferi)
300g de smântănă de gătit (preferabil 35% grăsime)
300-400 g de ciuperci champignons
un morcov mediu
patrunjel și arpagic proaspete
ulei Unisol (1-2 linguri)
o ceapă mare
sare și piper
Ai nevoie de o cratiță și de o tigaie. Spală pulpele, înlătură-le pielița și tamponează-le cu un prosop din hârtie.
Pune 1-2 linguri de Unisol în cratiță, pentru un plus de aromă naturală, și adaugă morcovul ras și ceapa tocată. Lasă-le să se înmoaie pe foc mic, adaugând o ceașcă de apă.
Adaugă apoi pulpele în cratiță și lasă-le să se înăbușească cu sosul de ceapa și morcov.
Mai adaugă o ceașcă de apă caldă peste pulpe, condimentează cu sare și piper, pune capacul peste ele și lasă-le în continuare la foc. Între timp pune o linguriță de Unisol în tigaie și câteva ciuperci tăiate în sferturi. Ia-le de pe foc după cinci-șase minute.
Taie în lamele ciupercile rămase și pune-le în tigaie în locul ciupercilor fripte.
Pune peste ele două-trei linguri de sos din cratiță și lasă-le să dea în clocot. Amestecă smântâna cu puțină apă rece și cu o linguriță de amidon.
Astfel nu vei mai avea nevoie de făina, iar gustul va fi mai natural. Pune ciupercile cu sos în vasul cu smântână pentru a-i crește temperatura și apoi toarnă smântâna peste pui, pune pătrunjel verde și arpagic și lasă-l să bolborosească pe foc mic incă cinci minute.
Decorează farfuria cu pătrunjel și tije de arpagic.