În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
4 ouă
200 g zahăr tos
200 ml lapte
2 lingurițe coajă rasă de lămâie
250 g făină
1 pliculeț praf de copt
Unisol, ulei de primă presă
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
100 g stafide
2 linguri rom
1 kg brânză de vaci
4 ouă
150 g zahăr tos
1 linguriță extract de vanilie
100 g griș
Zahăr pudră vanilat
Se ia un bol adânc, se sparg ouăle și apoi se pun împreună cu ele zahărul, laptele, coaja de lămâie rasă și 200 ml Unisol, ulei de primă de presă.
Se mixează cu mixerul până se obține o spumă.
Se adaugă făina și pliculețul de praf de copt și se amestecă în continuare cu mixerul până nu mai sunt cocoloașe.
Se ia o tavă, se unge bine cu Unisol, ulei de primă presă și se tapetează cu hârtie de copt.
Se toarnă jumătate din aluatul obținut și se nivelează cu spatula.
Se introduce la cuptor și se coace timp de 15 minute la 180 de grade.
Într-un bol de mărime medie, se pun stafidele și peste ele se toarnă 2 linguri de rom și 50 ml de apă fierbinte.
Se ia un bol adânc și se pune brânza de vaci, apoi se sparg cele 4 ouă. Se adaugă zahărul, esența de vanilie și grișul, apoi se amestecă cu mixerul foarte bine.
Se răstoarnă peste stafidele pregătite în bolul mediu. Întreaga cremă obținută se toarnă peste blatul copt din tavă și se nivelează cu spatula.
Se adaugă cealaltă jumătate de aluat și introduce din nou la cuptor. Se coace timp de 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă la răcit timp de o oră la temperatura camerei, apoi se mai lasă la rece înainte de feliere.
Se taie marginile, se pudrează cu zahăr tos, se feliază și se poate servi.
Poftă bună!