În viață e bine să lași o picătură de la tine, în mâncare mai bine pui o picătură de Unisol.
800 gr ciuperci champignon
2 cepe medii
400 gr smântână pentru gătit
15 gr făină
2 căței de usturoi
sare, piper
½ legătură de pătrunjel
Unisol, ulei de prima presă
Se curăță ciupercile și se taie felii. Dacă se spală, se lasă câteva ore să se usuce. Se pune Unisol, ulei de primă presă într-o tigaie, la foc mic. Se adaugă cățeii de usturoi tăiați pe jumătate, se călesc până devin aurii, apoi se scot din tigaie. În acest ulei se vor sota ciupercile, împreună cu ceapa tocată cât mai fin. Când apa lăsată de acestea se evaporă, se adaugă sarea, piperul și verdeața tocată (după gust) și se amestecă pentru omogenizare. Se amestecă smântâna cu făina separat, apoi se adaugă în tigaie și se mai lasă la fiert 3-4 minute, până când sosul dă semne că se îngroașă. Se ia de pe foc, se presară restul de verdeață și se servește cu mămăligă caldă.
Poftă bună!